Wir bitten um ein Bisschen Geduld, wir suchen das Richtige Angebot für Sie.

Mohacser Fischsuppe

A mohácsi halászlé elkészítése során megőrizték a legegyszerűbb ősi technológiát, ugyanakkor arra törekednek,hogy minél tartalmasabb levet állítsanak össze. A cél érdekében akár a halhúst is feláldozzák,csakhogy minél sűrűbb, ...

A mohácsi halászlé elkészítése során megőrizték a legegyszerűbb ősi technológiát, ugyanakkor arra törekednek,hogy minél tartalmasabb levet állítsanak össze. A cél érdekében akár a halhúst is feláldozzák,csakhogy minél sűrűbb, kellő kolloidos állapotú,tartalmas, kocsonyásodó lé kerüljön az asztalra. A Mohácson és környékén élő emberek általában főtt metéltésztával, külön fogyasztják a levet, és külön a lé nélküli halhúst.


Elkészítés:
1. A pontyot megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, törzsét felszeleteljük, a halhúst besózzuk, mintha „zsíros kenyeret sóznánk" 2 órával azelőtt, hogy főzni kezdenénk, tovább ne maradjon a sóban, mert a halat egy szürke színű kéreggel ruházzuk fel amellett, hogy ez nem esztétikus, nem is finom. 
2. A hagymát apróra vágjuk, 1,5 - 2 liter vízbe feltesszük főni a hallal együtt.
3. Mielőtt forrni kezd, beletesszük a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát.
4. Mintegy 15 perccel a forrást követően beletesszük a paprika másik felét, és még 25 percig forraljuk.
5. Mivel a halat sóztuk, itt ellenőrizzük az étel sóját, és ha kell, pótoljuk a sót. A halászlét soha ne keverjük meg fakanállal, csak forgatni szabad a tűz felett a bográcsot, figyeljünk arra, hogy a forrásnak soha nem szabad alábbhagyni, folyamatosan lobogjon az étel.

 • Nachrichten:

  • -

   -

     ...

  • -

   -

     ...

Weitere Nachrichten »
Hírdetés helye
Pick
Mcs

Suchen: