Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

Települési Értéktár Bizottság létrehozása

FELHÍVÁS!!! A Mohácsi Városvédő Egyesület szervezésében megalakításra került a Települési Értéktár Bizottság. A Bizottság célja a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, ...

FELHÍVÁS!!!
A Mohácsi Városvédő Egyesület szervezésében megalakításra került a Települési Értéktár Bizottság. A Bizottság célja a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának elősegítése. A hungarikum olyan értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával,egyediségével, a magyarság eredményeként,kiemelt értékként tartanak számon, védett természeti érték, vagy kiváló nemzeti érték; nemzeti érték a magyar alkotótevékenységhez, termelési kultúrához, tudáshoz, hagyományokhoz, élővilághoz kapcsolódó, nemzetünk történelme során megőrzött minden szellemi és anyagi,természeti, közösségi érték vagy termék, amely hazai szempontból meghatározó jelentőségű, hozzájárul új nemzedékek nemzeti hovatartozásának, magyarságtudatának megerősítéséhez.
Szeretnénk a Mohács és környékén élők segítségét kérni abban, hogy minél szélesebb körben fedezzük fel rejtett értékeinket legyen az akár épített (pl. ház, kapu, emlékmű), természeti örökség (vidékre jellemző növény), tárgyi emlék(agyagedény), akár hosszú évek során kialakult népszokás. Várjuk azokat az ajánlásokat, amelyeket felkutatva, összegyűjtve a Megyei Értéktár felé továbbíthatunk.
Információ, elérhetőség:
Tel.:+3620/222-93-39
E-mail: mohacsertektar@gmail.com
Cím: 7700 Mohács, Eötvös u. 17-19., Busóudvar
Honlap: www.kutyamenhely.hu

Hírdetés helye
Pick
Mcs

Keresés: