Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

Fehér Gólya Múzeum, Kölked

Nyitva tartás: szeptember 1 - április 30.: keddtől szombatig 10.00-16.00 május 1 - augusztus 31.: keddtől vasárnapig 9.00-17.00 Belépő: felnőtt: 500Ft/fő gyermek 18 éves korig: 400Ft/fő nyugdíjas: 400ft/fő óvodás: 250Ft/fő Csoportkedvezmény 20 fő felett: 350 Ft/fő A belépőjegy tartalmazza a szakvezetést! Hungary Card elfogadóhely Cím: 7717 Kölked, Széchenyi u. 1. GPS: N45.949471 E18.710854 Tel.: 69/384-208, 30/846-6020 E-mail: info@fehergolyamuzeum.hu www.fehergolyamuzeum.

Ismerje meg a Duna-Dráva Nemzeti Parkot!
- az ártér és a gólyák életének megismerése a Fehér Gólya Múzeumban
- kerékpárbérlési lehetőség
- felejthetetlen élményt adó programok a nemzeti parkban csoportok részére (kenuzás, lovaskocsizás, halászati bemutató és sok más érdekesség!)

A dunai ártér határában fekvő Kölked község mindig biztos fészkelő- és táplálkozó helyet biztosított a fehér gólyák számára. A 2002 óta itt működő Fehér Gólya Múzeum európai kitekintésben is egyedülálló, hozzá hasonló tematikus létesítményről csak a lengyelországi Klopot településen tudunk.

A múzeumban a látogatók élményt adó tárlatvezetés keretében ismerkedhetnek meg a gólyák életmódjával, vándorlási szokásaival, valamint a gólyagyűrűzés módszereibe is betekintést nyerhetnek. Költési időszakban a környező villanyoszlopok fészkeiben élőben is megtekinthető a gyönyörű madár. A Fehér Gólya Múzeum terepi és múzeumi oktatási programjai élményszerűen, interaktívan segítik a természeti értékek megismerését.

A gólyák családjából hazánkban csak két faj, a fehér gólya (Ciconia ciconia) és a fekete gólya (Ciconia nigra) él, melyek irodalmi, néprajzi vonatkozásairól is hallhatnak az érdeklődők a múzeumban.

A Fehér Gólya Múzeum előre meghirdetett időpontokban rendszeresen ad helyet különböző gyermek- és családi programoknak, ajándékkészítő kézműves foglalkozásoknak, melyek során a résztvevők természetes alapanyagokból készíthetnek szebbnél szebb tárgyakat, szakértő segítők közreműködésével.

 • Hírek, aktualitások:

  • A DDNP Igazgatóság programajánlatai MOHÁCS környékén és BÉDA-KARAPANCSÁN

   A DDNP Igazgatóság programajánlatai MOHÁCS környékén és BÉDA-KARAPANCSÁN

   Mohács környéke kulturális és gasztronómiai értékei mellett természeti kincsekben is igen gazdag. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai...

  • Hajókirándulás

   Hajókirándulás

   Exkluzív ajánlat! Utazzon Magyarország leggyorsabb kirándulóhajóval a Mohács I. katamaránnal és kalandozzon vadregényes tájakon....

További hírek, aktualitások »
Hírdetés helye
Pick
Mcs

Keresés: