Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

Látogatható műemlékek


Városháza

Városháza

Árkay Aladár és fia, Bertalan tervezte az 1924-26-ban épült Városházát. Az épület magyaros stílusú, keleties motívumokkal díszített, sarok- és toronykupolás épület. Bán István mohácsi származású iparművész által tervezett hatalmas méretű gobelin a busójárás legendájával megtalálható a Városháza dísztermében. A két Árkay mérnöki tehetségét dicséri nemcsak a Városháza, hanem a Fogadalmi templom is. Ez az ország első betonhéjazatú építménye, a város egyik jelképe.

Szent Miklós Vízi- és Taposómalom

Szent Miklós Vízi- és Taposómalom

A Csele patak valaha volt 24 malma közül a XIV. századi gyökerű Szent Miklós vízimalom az egyetlen, amely fennmaradt, működőképes, és látogatható. A malom impozáns vízikereke, hatalmas tölgyfa tengelye, fából faragott fogaskerekei és malomkövei miatt az ókort idéző szerkezet. A műemlék különlegessége, hogy zárt kerékházának köszönhetően patakja a házban folyik.

Fogadalmi Emléktemplom

Fogadalmi Emléktemplom

Megtekinthető szezonban hétfőtől péntekig naponta 9-12-ig, 13-16óráig. A fenti időtartamokon kívül előzetes egyeztetés alapján látogatható.

 • Hírek, aktualitások:

  • A DDNP Igazgatóság programajánlatai MOHÁCS környékén és BÉDA-KARAPANCSÁN

   A DDNP Igazgatóság programajánlatai MOHÁCS környékén és BÉDA-KARAPANCSÁN

   Mohács környéke kulturális és gasztronómiai értékei mellett természeti kincsekben is igen gazdag. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai...

  • Hajókirándulás

   Hajókirándulás

   Exkluzív ajánlat! Utazzon Magyarország leggyorsabb kirándulóhajóval a Mohács I. katamaránnal és kalandozzon vadregényes tájakon....

További hírek, aktualitások »
Hírdetés helye
Pick
Mcs

Keresés: