Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

Árkay Aladár és fia, Bertalan tervezte az 1924-26-ban épült Városházát. Az épület magyaros stílusú, keleties motívumokkal díszített, sarok- és toronykupolás épület. Bán István mohácsi származású iparművész által tervezett hatalmas méretű gobelin a busójárás legendájával megtalálható a Városháza dísztermében. A két Árkay mérnöki tehetségét dicséri nemcsak a Városháza, hanem a Fogadalmi templom is. Ez az ország első betonhéjazatú építménye, a város egyik jelképe.

 Mohács impozáns, bazaltkockákkal borított főterének, a Széchenyi térnek keleti oldalán áll az Árkay Aladár tervei alapján 1924 és1926 között épült Városháza. Az építmény magyaros stílusával, gazdag keleties motívumkincsével, sarok- és toronykupolás homlokzatával egyedülálló hangulatot áraszt.

Mohácson járva ide mindenképpen érdemes betérni, hiszen információt kaphatunk a város és a környék látnivalóiról, szolgáltatásairól, s nem utolsó sorban megcsodálhatjuk különleges belső tereit is.

Az épületbe lépve előbb a Tourinform Irodába jutunk, majd feltárulnak a lépcsőház Kocsis Imre által 1984-ben készített festett üvegablakai. A míves ablakokon a mohácsi csatára utaló történelmi címerek, valamint II. Lajos király és Szulejmán szultán aláírásai is megjelennek.

A lépcsőház falain Pleidell János (1915-2007) festőművésznek a busójárás hangulatát megörökítő akvarelljei láthatók. Az emeleten lévő díszterem belső kiképzése egyedülálló, hiszen stukkós famennyezete keleti motívumokkal díszített sátorbelsőt idéz. Ugyanitt található a mohácsi születésű Bán István (1922-1984) textilművésznek a Brüsszeli Világkiállításon is díjat nyert hatalmas gobelinje, mely a busójárás legendáját örökíti meg.

Szolgáltatások:
- Tourinform Iroda és ajándékbolt a Városháza előterében
- a díszterem megtekintése idegenvezetővel
- időszaki kiállítások a Városháza galériájában
A Városháza előtti „Lányka” szoborcsoporttól indul a Mohács központjának múzeumait, építészeti látnivalóit és a Duna-partot is bemutató belvárosi sétaútvonal.

A Városháza címe:
Mohács, Széchenyi tér 1.
Elérhetőség:
Tel.: +36-69/505-515;
E-mail: mohacs@tourinform.hu;
www.mohacs.hu

Legközelebbi TDM-tag: (a Városházától 850 méterre)
Kanizsai Dorottya Múzeum
7700 Mohács, Kisfaludy utca 9.
Tel.: +36 69/306-604;
E-mail: muzeum@mohacs.hu;
www.mohacs.hu;

 • Hírek, aktualitások:

  • A DDNP Igazgatóság programajánlatai MOHÁCS környékén és BÉDA-KARAPANCSÁN

   A DDNP Igazgatóság programajánlatai MOHÁCS környékén és BÉDA-KARAPANCSÁN

   Mohács környéke kulturális és gasztronómiai értékei mellett természeti kincsekben is igen gazdag. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai...

  • Hajókirándulás

   Hajókirándulás

   Exkluzív ajánlat! Utazzon Magyarország leggyorsabb kirándulóhajóval a Mohács I. katamaránnal és kalandozzon vadregényes tájakon....

További hírek, aktualitások »
Hírdetés helye
Pick
Mcs

Keresés: