Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

Köszöntő

Tisztelt Látogató! Szeretettel köszöntöm Önt, és kérem, legyen vendégünk egy mohácsi barangoláson! Őszintén remélem, hogy e turisztikai honlap elnyeri tetszésüket. Ha mégsem, úgy kívánom, elevenedjen meg mielőbb mindaz a látnivaló, ...

Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntöm Önt, és kérem, legyen vendégünk egy mohácsi barangoláson!
Őszintén remélem, hogy e turisztikai honlap elnyeri tetszésüket. Ha mégsem, úgy kívánom, elevenedjen meg mielőbb mindaz a látnivaló, amellyel Magyarország egyik legrégebbi települése büszkélkedhet.
Túl azon, hogy városunk számtalan látnivalót kínál, az utóbbi időben több milliárd forintot fordítottunk és fordítunk arra, hogy idegenforgalmi szenpontból még vonzóbbá tegyük magunkat. Teljes körűen felújítottuk, átépítettük a belvárost, gyógyvizes uszodát létesítettünk, szabadtéri élményfürdővel. Új, impozáns városi múzeumunk is megnyitotta kapuit. Világhírő farsangi szokásunk bemutatására Busóudvart létesítettünk. A borkultúrához köthető beruházásokat szintén szívünkön viseljük: a szőlészkedés, borkészítés itteni évszázados, sőt, évezredes (!) múltja kötelez erre bennünket. A vízi és kerékpáros turizmust sokoldalúan, önálló létesítményekkel igyekszünk kiszolgálni, és még sorolhatnám. Amit még feltétlenül ki kell emelni, az a bennünket körülvevő, kivételes értékeket magába foglaló környezet. Európa "kék szalagja", a Duna által kettészelt Mohács természetvédelmi területek ölelésében fekszik. A város határaitól alig kőhajításnyira már a Duna-Dráva Nemzeti Park védett, különleges területeit találjuk.
Kiadványunk azt igyekszik sorra venni, ami az ideérkező, nálunk remélhetőleg több napot eltöltő - és reményeink szerint vissza is térő - vendég számára érdekes és hasznos lehet. A múlt felidézése mellett természetesen a jelen, a XXI. századi Mohács is sokszínűen rajzolódik ki ezen a turisztikai weboldalon.
Persze, a látnivalók mellett egy település értékét leginkább az adja, hogy mennyire élettel teliek a mindennapjai. Nos, Mohács tucatnyinál is több nagyrendezvénnyel büszkélkedhet: e nagy látogatottságú programsorozatot az év eleji busójárás és az őszi szüreti és borfesztivál foglalják keretbe.
Tisztelt Olvasók, e rövid felsorolásból is láthatják: érdemes ellátogatni hozzánk.
Kívánom, minél  többször legyenek vendégeink!

                                                                  Szekó József polgármesterKedves Érdeklődő!

Ön a Mohácsi Idegenforgalmi Közösség (TDM) honlapját nézi.
A közelmúltban alakult szervezetünk feladata, hogy egységes csapattá fogja össze városunk és a kistérség turisztikában érdekelt szereplőit.
Nagyon szerencsésnek tartjuk magunkat, hiszen egy olyan városban élünk, amely történelmi tradíciókban, egyedülálló műemlékekben és természeti szépségekben egyaránt gazdag. Ráadásul nemcsak kulturálisan, hanem gasztronómiailag is rendkívül változatos.
Feladatunk, hogy ezt a kellemes életteret, és vele együtt őseink hagyatékát méltó módon éltessük, ápoljuk és gazdagítsuk. E kiadvánnyal az a célunk, hogy megmutassuk, a világnak szülőhelyünk sokszínűségét, értékeit, s arra buzdítsuk Önt, hogy legyen vendégünk. Jöjjön el Mohácsra, ismerje meg városunkat!

                                                               Mohácsi Bugarszki Norbert
                                                     a Mohácsi Városvédő Egyesület elnöke

 • Hírek, aktualitások:

  • A DDNP Igazgatóság programajánlatai MOHÁCS környékén és BÉDA-KARAPANCSÁN

   A DDNP Igazgatóság programajánlatai MOHÁCS környékén és BÉDA-KARAPANCSÁN

   Mohács környéke kulturális és gasztronómiai értékei mellett természeti kincsekben is igen gazdag. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai...

  • Hajókirándulás

   Hajókirándulás

   Exkluzív ajánlat! Utazzon Magyarország leggyorsabb kirándulóhajóval a Mohács I. katamaránnal és kalandozzon vadregényes tájakon....

További hírek, aktualitások »
Hírdetés helye
Pick
Mcs

Keresés: