Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

Kajak kenu és kerékpár kölcsönző

Mohácsnak egyedülálló kapcsolata van Európa második leghosszabb folyamával, a közel 2 900 kilométer hosszú Dunával. Budapest mellett városunk az egyetlen olyan település, melyet a Duna kettészel. Még érdekesebb, hogy Mohács területére ...

Mohácsnak egyedülálló kapcsolata van Európa második leghosszabb folyamával, a közel 2 900 kilométer hosszú Dunával. Budapest mellett városunk az egyetlen olyan település, melyet a Duna kettészel. Még érdekesebb, hogy Mohács területére esik a folyam teljes hosszának felezőpontja, azaz tőlünk ugyanakkora távolságot kell a Fekete-erdei forrásig hajózni, mint a Fekete-tengeri torkolatig.

A városunk határában elterülő ártéren a Duna egy rendkívül gazdag növény- és állatvilág kialakulásának a feltételeit teremtette meg. Ez a terület ma a Duna-Dráva Nemzeti Park Béda-Karapancsai tájegységének részét képezi.

A folyam zátonyokkal tagolt főágában éppúgy, mint a holtágakkal átszőtt ártér vízi világában számtalan lehetőség nyílik az öko- és a vízi turizmus gyakorlására.

A lehetőségek gazdag tárháza kínálkozik a vizek szerelemeseinek, hiszen sétahajózásra, egyéni vagy csoportos kenutúrákra, horgászatra, valamint nyáron strandolásra is lehetőség van a várost övező vízi világban.

A város 2012-ben létrehozott kölcsönzője 1-2 személyes kajakokkal és 1-2-3-4 személyes kenukkal felszerelve várja az érdeklődőket.

Javasolt túraútvonalak:
-Mohács-Lábasház (1 éjszaka)
-Lábasház-Mohács kerékpárral, lovaskocsival, busszal előzetes egyeztetés alapján
-Mohács-Szabadság-zátony-Mohács (kb. 3-4 órás program)
-Három folyó kerékpáros túraútvonal (a Mura és a Dráva folyók mentén visz végig a Dunáig,a nemzetközi kerékpár túraútvonalak közé tartozik)

Éjszakázásra kijelölt táborhely:
Lábasház (1435,5 fkm)

Csak pihenő- és megállóhelyek:
Nagypartos
Szabadság-zátony(1449-1452 fkm)

Mohács a „Három folyó” – a Mura, a Dráva és a Duna mentén haladó – kerékpáros túraútvonalnak is egyik állomása. Ugyancsak városunkon halad keresztül a négy országot érintő Duna menti kerékpárút, az EuroVelo 6, mely Európa egyik legnépszerűbb kerékpáros túraútvonala.

A kölcsönzőben jól felszerelt férfi, női és gyermekkerékpárok állnak a bérlők rendelkezésére.

A kölcsönző címe:
Mohács, Indóház u. (Sokac rév)
GPS N 46.0007, E 18.6862;
Tel.: +36-20/378-00-33
mohacs@tourinform.hu;
www.mohacs.hu

Ajánlott TDM tag (a kölcsönzőtől 550 m-re):
Szent János Hotel és SubRosa Étterem Mohács
Szent Mihály tér 6-7.;
Tel.: +36-69/511-010;
www.hotel-szentjanos.hu;
szjhotel@gmail.com

 • Hírek, aktualitások:

  • A DDNP Igazgatóság programajánlatai MOHÁCS környékén és BÉDA-KARAPANCSÁN

   A DDNP Igazgatóság programajánlatai MOHÁCS környékén és BÉDA-KARAPANCSÁN

   Mohács környéke kulturális és gasztronómiai értékei mellett természeti kincsekben is igen gazdag. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai...

  • Hajókirándulás

   Hajókirándulás

   Exkluzív ajánlat! Utazzon Magyarország leggyorsabb kirándulóhajóval a Mohács I. katamaránnal és kalandozzon vadregényes tájakon....

További hírek, aktualitások »
Hírdetés helye
Pick
Mcs

Keresés: