"A HAGYOMÁNY AMI ÁTÖLEL"
Ezzel a címmel ismét rajzpályázatot hirdet Mohács Város Önkormányzata és a Busóudvar.
A benyújtandó alkotásokat kérjük A/4-es vagy A/3-as méretű papírlapra elkészíteni. A technika szabadon választott.Leadási határidő: február 7. (péntek)

Busójárás rajzpályázat

A munkákat a Busóudvar recepcióján lehet leadni ( Eötvös utca 17-19 )

A pályamunkákat neves alkotókból , szakemberekből álló zsűri értékeli. Az eredményhirdetésre , díjátadásra február 21.-én (pénteken) 10:30 órakkor kerül sor a Busóudvarban.

Két hete hirdettük meg a felhívást, miszerint Juhász Balázs fotográfus készülő könyvéhez, az Átváltozáshoz keresünk helyi busó emlékeket, maszkokat, ruhákat, eszközöket.

Mohács ismét megmutatta, hogy élő néphagyománnyal rendelkezik, hiszen pár nap alatt 230 busóálarc, 30 kiegészítő eszköz, 1 teljes busóöltözet és 1 sokaclány viselet gyűlt össze.

2020. január 25.

A túrán a Dunán éjszakázó és pihenő liba- és récefajok megfigyelésére nyílik lehetőség spektív és távcsövek segítségével.

Részvételi díj: 700 Ft/fő.
A program dátuma: 2020.01.25.

Kezdés: 06:30
Vége: 09:30
Időtartam: 2-3 óra
Hossz (km): 4
Helyszín: Nagypartosi tanösvény, indítótábla

Hogy a jó borok mellett éhesen ne maradjon senki, a Busóudvar Étterem és Kávézó Vince napi ajánlattal készül!
Napi ajánlataink

Busó Express Nohab

A Duna-parti városba minden bizonnyal a balkáni eredetű sokácok hozták magukkal korábbi hazájukból e szokást, mely aztán itt formálódott tovább és nyerte el mai alakját. Rangját nagyban emeli, hogy 2009-ben az UNESCO felvette a Busójárást „Az Emberiség Szellemi Kulturális Örökségének” reprezentatív listájára.

2020. február 20 - február 25. A mohácsi busójárás programját egy merőben új és egyedi formában dolgoztuk fel, hogy könnyebben a helyszínekre találjanak és semmilyen eseményről le ne maradjanak.

A Busójárás alkalmával a mohácsi turisztikai célpontok, intézmények nyitva tartása az alábbiak szerint módosul.