Pin It

Baranya megye legnagyobb horgász hasznosítású Duna holtága a Duna-Dráva Nemzeti Park területén helyezkedik el. Halfajokban gazdag, számos kapitális harcsát adott már, a halasításoknak köszönhetően erős a pontyállománya.

A horgászvíz három részre van osztva műtárgyakkal, legkedveltebb a 2-3-as szakasz. A Duna-Dráva Nemzeti Park területén, a mentett oldalon található, magas dunai vízállásnál kap vízutánpótlást. Megközelítése Pécs-Mohács, majd Kölkedről Erdőfű irányában haladva keresztezi az utat a holtág. Halfajokban gazdag, számos kapitális harcsát adott már, a halasításoknak köszönhetően erős a pontyállománya.

 A holtág a Duna jobb parti ármentesített területen húzódik, közigazgatásilag a Baranya megyei Kölked községhez tartozik. A Külső-Béda holtágtól az árvízvédelmi töltés választja el. Hossza 15 km, átlagos szélessége 50 m, területe 75 hektár, átlagos vízmélysége 2,0 m, víztérfogata 1,5 millió m.  Medre erősen feliszapolódott, növényzettel való benőttsége közepes mértékű, tájformáló és természetvédelmi szerepe jelentős.

Részletes információk itt:

Belsobedaholtag