Pin It

Somberek település Baranya megyében található Mohácstól 10 percre és az autópályától 5 percre. A tavat 2011. április 1-én nyitották meg a horgászok előtt. A 2000-es évek elején végzett történeti kutatások során kiderült, hogy itt az 1950-es években kubikus emberek már építettek egy tavat, így nem volt újdonság Somberek életében.

Víz típusa: völgyzáró gátas tó

Helyi rekord(ok): ponty 15 kg, amur 7 kg, ezüstkárász 1,5 kg, csuka 8,2 kg, süllő 2,5 kg, dévérkeszeg 3 kg, afrikai harcsa 7 kg (idény jelleggel).

Telepítés: 3 hetente-havonta

 Várnak minden olyan látogatót, aki szép, rendezett környezetben szeretné szabadidejét eltölteni. A horgászat mellett lehetőség van a büfé, tűzrakó helyek, asztalok, padok igénybevételére, haltisztító, mosdók, wc-k használatára. Gyerekeket állatsimogatóval, a szabadtéri játékokkal és a játszótérrel várják.

Megközelítés:

Az M6-os autópályáról Somberek, Pécsvárad lehajtónál elhagyva az autópályát, Palotabozsok irányába Somberek mintegy 5 km-re fekszik. Mohácstól kb. 12 km-re fekszik az 56-os utat elhagyva Pécsvárad irányába. Mindkét irányból Somberek településen táblák jelzik az utat a tó felé.