Kajak-, kenu- és kerékpár kölcsönző nyitva tartása

A Kajak-, Kenu és Kerékpár Kölcsönző hétfőtől-csütörtökig ügyeleti nyitvatartással üzemel! Kölcsönzés esetén 9.00 órától 17.00 óráig hívható telefonszám: 0620/378-00-33
Nyitvatartás: péntek-vasárnap: 🕘🔔9.00-18.00🔔🕡

A Külső-Béda vízi világa szakvezető kíséretével, kenuval járható be.

A vízfelület egykor a Duna főága volt, mely a folyószabályozás óta azonban mellékág, mely keskeny csatornán keresztül áll összeköttetésben a Dunával. Evezés közben megcsodálhatóak a híres és színes ártéri madárvilág képviselői is: barna kányákkal, szürke gémekkel, jégmadarakkal szinte biztosan lehet találkozni. Evezés közben számos érdekességet lehet hallani a terület különleges természeti értékeiről is. Kenutúrák júliusban és augusztusban minden szombaton indulnak, a program a Fehér Gólya Múzeumnál kezdődik. Csoportok számára tavasztól őszig előzetes időpontegyeztetéssel igényelhetőek kenutúrák.

Információ:

Fehér Gólya Múzeum
Kölked, Széchenyi utca 1.
Tel.: +36-69/384-208, +36-30/846-6020
www.fehergolyamuzeum.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Két keréken és vízen 

Mohácsnak egyedülálló kapcsolata van Európa második leghosszabb folyamával, a közel 2 900 kilométer hosszú Dunával. Budapest mellett városunk az egyetlen olyan település, melyet a Duna kettészel. Még érdekesebb, hogy Mohács területére esik a folyam teljes hosszának felezőpontja, azaz tőlünk ugyanakkora távolságot kell a Fekete-erdei forrásig hajózni, mint a Fekete-tengeri torkolatig.