1742-ben építtette Berényi Zsigmond pécsi püspök. A templomnak nemcsak a bejárata, hanem a belső berendezése is gazdagon díszített. Az egyik legszebb mohácsi barokk épület. Kapuja felett Berényi püspök címere látható. Az épület udvarában, a bejárattól balra Gábor Éva Mária mohácsi származású szobrászművész Kisfaludy Károlyt ábrázoló mellszobra látható.

Más néven Külvárosi vagy Szent Kereszt templom, melyet 1742-ben Berényi Zsigmond pécsi püspök épített.

A templomnak nemcsak a bejárata, hanem a belső berendezése is gazdagon díszített.

Az egyik legszebb mohácsi barokk épület. A bejárat felett gazdagon ékített, hatalmas Berényi-címer látható, felette Szent Miklós szobra áll. A templom egyhajós, szentélye félköríves záródású. (Szökőcs Béla)

1724-ben kezdték építeni a boszniai tartományhoz tartozó szerzetesek.

A helyi püspök támogatásával és anyagi segítségével 1771-re készült el.

A templom külső megjelenésében a lecsendesült barokk átmeneti stílusát képviseli.

Király József püspök építtette a csatában elhunytak emlékére. A klasszicista kápolnában Dorffmeister István két festménye látható. Az egyik kép az 1526-os mohácsi csatát és II. Lajos király tragédiáját ábrázolja, a másik pedig az úgynevezett „második mohácsi csata", az 1687-es győztes ütközet egy jelenetet mutatja be.

A mai Magyarország területén 42 szerb ortodox templom és 3 kápolna áll.

Ezen templomok fele az ország déli határvidéke mentén Baranyában és Szeged környékén koncentrálódik. További 12 templom Budapest és Szentendre körül található, valamint 9 az ország más területein elszórtan. A templomok 60%-a a XVIII. században épült, 30%-a a XIX. század folyamán, néhány templomot a XX. század elején fejeztek be.