Pin It

Mohács főterén uralja a tekintetet a magyaros stílusú, keleties motívumokkal díszített, sarok- és toronykupolás épület, mely egyedi hangulatot áraszt.

 

Az épületbe lépve feltárulnak a lépcsőház Kocsis Imre által 1984-ben készített festett üvegablakai. A míves ablakokon a mohácsi csatára utaló történelmi címerek, valamint II. Lajos király és Szulejmán szultán aláírásai is megjelennek.


A lépcsőház falain Pleidell János (1915-2007) festőművésznek a busójárás hangulatát megörökítő akvarelljei láthatók. Az emeleten lévő díszterem belső kiképzése egyedülálló, hiszen stukkós famennyezete keleti motívumokkal díszített sátorbelsőt idéz. Ugyanitt található a mohácsi születésű Bán István (1922-1984) textilművésznek a Brüsszeli Világkiállításon is díjat nyert hatalmas gobelinje, mely a busójárás legendáját örökíti meg.

Mohácson járva ide mindenképpen érdemes betérni, hiszen információt kaphatunk a város és a környék látnivalóiról, szolgáltatásairól, s nem utolsó sorban megcsodálhatjuk különleges belső tereit is.

A Városháza címe:
Mohács, Széchenyi tér 1.
Elérhetőség:
Tel.: +36-69/505-515;
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.;
Mohacs