A régióra, így e vidékre is jellemző a borturizmus. A Mohács-Bóly Fehérborút hazánk egyik legkisebb történelmi borvidéke, a Mecsekaljai történelmi borvidéken Hásságy-Bóly-Mohács és Dunaszekcső között húzódik.
E borút hazánk egyik legmelegebb, szubmediterrán ághajlatú borvidéke, a termelt borok illatban, zamatban gazdag, testes fehérborok. A szőlőtermesztés tudománya e térségben évezredek óta apáról fiúra szálló mesterség. Jellemző borfajták: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Rajnai rizling, Olaszrizling, Királyleányka, Juhfark, Zöldveltelíni, Cserszegi fűszeres és az Ottonel muskotály.
A borút széleskörű szolgáltatásokat nyújt borkóstolókkal, kényelmes szálláshelyekkel, érdekes látnivalókkal és hangulatos pincefogadókkal, vendéglőkkel az ideérkezők számára. A térség gasztronómiájában jelentősek a svábos ízek és horvát ételek, a tipikusan magyaros ízek, valamint a jellegzetes dunai halételek.