Pin It

 Kedves Szülők, Pedagógusok!

A Kanizsai Dorottya Múzeum a Magyar Népmese Napja alkalmából egy rajzpályázatot hirdet gyerekek számára. Kérjük adják át gyermeküknek, tanulóiknak azt az élményt, amely a kreatív fantázia szabadon szárnyalásával alakul ki! Osszák meg velük ezt a lehetőséget, hogy részt vegyenek egy olyan alkotói tevékenységben, amely tovább gazdagítja mindennapjaikat!

Kedves Alkotó!

Az általunk kiadott mesének egy mozzanatát, vagy akár teljes egészét is lerajzolhatod. Használhatsz színes ceruzákat, filctollakat, festékeket, krétákat, bármit, amit csak szeretnél. Kérjük, hogy az elkészült rajzot ne keretezd be!

A pályázatra beküldött rajzokat szakmai zsűri értékeli, majd októberben – a járványügyi helyzet alapján hozott intézkedésektől függően – a képekből rendezett kiállítás megnyitóján kiosztásra kerülnek a jutalmak és az értékelő oklevelek. Az értékelés különböző korcsoportokra osztottan történik:

  • óvodás és 1. osztályos
  • 2-3. osztályos
  • 4-5. osztályos

A pályázatokat neved, óvodád vagy iskolád és osztályod megjelölésével kérjük 2020. szeptember 30-ig küldd el postán a Kanizsai Dorottya Múzeum címére (7700 Mohács, Kisfaludy K. u. 9.), vagy személyesen hozd el a Múzeumba!

Választható mesék:

A rajzpályázathoz 3 mese közül választhatsz.

  • Az egykori mohácsi lakos, Tarnai Károly gyűjtése, a Mese a török kincsről, amely a Mohács és Vidéke című folyóiratban is megjelent 1893-ban.
  • A mindenki által ismert A kiskakas gyémánt félkrajcárja népmese.
  • Benedek Elek gyűjtéseként A varázsturbán, a korbács meg a szőnyeg, akinek születésnapja alkalmából ünnepeljük a Magyar Népmese Napját szeptember 30-án.

 A fentiekből 2 mese az alábbi linkeken meghallgatható, továbbá az írott változatok pdf formátumban letölthetők.

 

  

 

A felhívás alatt szóló vidám dallamokat a Pántlika Tamburazenekar jóvoltából hallhatjuk.